British Virgin Islands (BVI’s)

Vrijdag, 22 April 2011 

Dingies op Anegada

Het zand is zacht rose van koraal, de zee is turquoise en in de lucht hangen een paar passaat wolkjes. Het weer is wat rustiger geworden. De regen is voorlopig weer even weg, en er zwemt af en toe een schilpad langs de boot. 

Met de Seaquest zijn we vorige week maandag avond vertrokken uit Sint Maarten om de volgende ochtend in Spanish Town op Virgin Gorda in te klaren voor de Virgin Islands.  De Maagden eilanden hebben een eigen charme. Talloze idillische baaitjes liggen hier op minder dan een uur varen van elkaar. De zee is helder. De bodem is uitbundig begroeid met koraal. 

.   

Met de Seaquest bemanning op Anegada

Er liggen overal zoveel meerboeien, dat het haast niet meer mogelijk is om zelf te ankeren.  Bijzonder handig voor de hordes charterboten die hier rondtoeren en het beperkt schade aan het koraal.

.

Dan loopt de watermaker vast. Blijven steken op een dood punt. Kan gebeuren, maar je rekent er niet echt op. Gelukkig geeft de handleiding duidelijk aan hoe dit op te lossen en na een uurtje werkt alles weer.
.

.

.

Pelikanen

Van Spanish Town op Virgin Gorda gaan we samen met de Seaquest naar de Gorda Sound en meren af voor Bitter End Yacht Club. Een sjieke plek. De volgende dag naar Anegada. We maken er een lange strandwandeling, snorkelen,  en vinden naast de dinghy-steiger de geweldig grote kreeften waar het eiland beroemd om is. Vandaar weer terug naar Virgin Gorda voor een bezoekje aan de Bath, een indrukwekkende rotsformatie. We volgen het “wandelpad” dat er door heen is aangelegd.

.

.

.

.

Met Maren en Linde op Bitter End

Daarna verder naar Cooper Island om te overnachten aan de laatste vrije  meerboei in Manchioneel Bay. De volgende ochtend blijkt de helft van de meerboeien alweer verlaten als we vertrekken om 8 mijl verder te varen naar The Bight (Norman Island, schat-eiland). Bij Treasure point snorkelen we in grotten op zoek naar de verborgen piraten-schat. Niet gevonden, maar wel veel rood, paars en geel koraal met talloze bont gekleurde vissen. We raken niet uitgekeken. Het is prachtig, alsof je in een aquarium zwemt.
Dan terug in de dinghy. Het valt niet mee om er weer in te klimmen, maar met hulp van de Seaquest bemanning tuimelen we aan boord.

.

.

The Bath op Virgin Gorda

’s Avonds wil de generator niet starten. De eerste storing na 242 draaiuren. Het lijkt een probleem met de brandstof toevoer. Na wat rommelen met de electromagnetische brandstofklep blijkt het opgelost.

Het geeft een goed gevoel de generator zelf weer aan de praat te krijgen.

Omdat we hier nog even blijven, besluiten we de volgende ochtend weer eens een brood te bakken. Dat is alweer een hele tijd geleden. Het brood lukt uitstekend.

.

.

.

.

Norman Island, The Bight, met Huib Jan en Jannet in de Pirates Bar

Dan verder  naar het eiland “Jost van Dyke”, genoemd naar een Nederlandse piraat. Het valt niet mee om een geschikt ankerplekje te vinden. Het is geweldig druk. Alsof alle Amerikanen besloten hebben om met Pasen een boot te huren op de BVI. Dan maar op iets dieper water geankerd voor Foxy’s Bar.

Het is goede vrijdag en dan schenken ze hier bij Foxy’s bar geen alcoholhoudende dranken.  Wel lekkere koffie. De  bar heeft ook internet. Mooie gelegenheid om deze website weer eens te updaten.

.

.

.

Hoofdstraat op "Jost van Dyke"

“Wandelpad” in The Bath

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foxy's Bar