De zomer breekt uit in Engeland

Plymouth, 27 juni 2010

Zomer, Coast Path, Plymouth

 Op 18 juni van Nieuwpoort over gestoken naar Engelse zuidkust. Prachtig N-NNO windje 10- 15 knopen. Omdat het zo mooi loopt varen we door naar Brighton. Telefonisch reserveren we een plaatsje in de marina voor 2 nachten, waar we na 15 uur zeilen om 22:00 uur afmeren.

Op 20 juni om 6:00 uur vertrokken met tij mee naar Lymington. Al snel steekt er een aardig windje op uit NNW dit keer. Bij Selsey Bill worden we een half uur lang vergezeld door drie speelse dolfijn-achtigen. Blijft een boeiend gezicht. Ook dit keer reserveren we telefonisch een plaatsje in de haven, waar we om 16:00 uur afmeren.

In Lymington blijven we een paar dagen. We vinden het een alleraardigst stadje en in de omgeving wandelen we graag. Hier krijgen we bezoek van Nelly en Ben. Nelly fietst door Engeland van zuidwest naar noordoost en Ben volgt met de camper. We zwaaien ze uit na een gezellig dagje wandelen.

In Lymington vinden we ook de centrale service van B&G, die ons helpt aan een gereviseerde “universele  interface box”. De oude laat het bij tijd en wijlen afweten. De computer komt dan zonder vaargegevens te zitten. Dat probleem is nu opgelost.  Met de uitgebreide uitrusting van Luna Verde hebben we de ervaring dat er altijd wel iets is, dat gerepareerd moet worden. We beleven nu een bijzonder moment, dat alle apparatuur aan boord het helemaal doet…..

Grib files laten zien dat we de komende dagen vrijwel geen wind te verwachten hebben. Toch willen we verder. Dat wordt dan met de motor, 2000 toeren, 5 knopen door het  water en ca. 3 liter per uur. We moeten niet te snel gaan om precies met tij mee de Solent uit te varen, langs Anvil point en dan met het laatste staartje van de stroom rond Bill of Portland te gaan. Daarna wat stroom tegen, om later weer met stroom mee langs Salcombe naar Plymouth te varen. Het is volle maan en de zee is spiegel glad. Na 18 uur varen maken we op zaterdag 26 juni om 6:00 uur vast in Plymouth Yacht Haven naast de Emma.

Bart, Marga en Axel van de Emma waren jaren lang onze buren in de Pekelharinghaven in Medemblik en zijn nu vertrokken voor een jaar rond de Middelandse zee. We maken een gezellige wandeling langs het Coast Path en genieten van prachtig uitzicht over de Plymouth Sound. Het treft dat er net vandaag een “berth holders ball”  is voor ligplaatshouders van “Yacht Haven” waar we onthaald worden op een smakelijk buffet en life muziek.