Naar Playa Blanca, Lanzarote

Lanzarote, 7 september 2010

van Isla Graciosa naar Playa Blanca (Lanzarote)

Na vier dagen voor anker bij Isla Graciosa met zwemmen, wandelen en genieten van het mooie weer, vinden we het tijd worden om te vertrekken naar het eindpunt van de eerste etappe: Playa Blanca, Lanzarote.

We vertrekken direct na zonsopgang. Er is maar weinig wind en de motor helpt een beetje.

In het laatste stukje, na Punta Pechiguera, leren we wat een accelleratie zone is. Rond de zuidpunt van het eiland wakkert de wind van 5 knopen snell aan tot 25 knopen. De zone is ruim tevoren te zien aan de witte schuimkoppen op het water. Er ontsaan daarbij geen hoge golven. We vliegen over het water. Even snel als de wind gekomen is neemt die weer af. Een half uur later melden we ons bij de receptie van marina Rubicon, waar we voor de komende maanden een veilige thuishaven vinden.