Beter dan perfect

De deelnemende boten

Na 5 dagen Gran Canaria, Las Palmas, op de boot, ben ik (Bregtje) weer terug in Nederland. Helemaal gerust. Ik had er eigenlijk niet aan getwijfeld dat ze alles “ beter dan perfect” voor elkaar zouden hebben. Het was ook erg leuk om het event mee te maken rond de 250 ingeschreven boten die de Atlantische oceaan gaan oversteken.

De boten verzamelen zich nu allemaal in de haven van Las Palmas. Aan de vlaggetjes kun je de deelnemers herkennen.  Het geeft een mooi effect al die vlagen in de masten.  In de hele haven wordt er hard gewerkt aan de boten om alles perfect voor elkaar te krijgen.

De ARC (Atlantic Rally for Cruisers) heeft gekeurd op alle veiligheidsvoorschriften, en de boot is helemaal goed gevonden.

Mastenspecialist

Verder is er nog een mastenspecialist geweest. Hij is de mast ingegaan om te kijken of alles helemaal in orde was. Ondertussen werden er aanwijzingen gegeven over de controles die tijdens de reis gedaan moeten worden. Toen de mastenspecialist weer beneden was hoorde ik zo ongeveer alleen maar de woorden lovely lovely lovely.

Naast de feestjes zoals de dagelijkse happy hours, en de officiele opening van het event (een vlaggenparade van de verschillende landen waar papa en mama ook aan meeliepen) ,  zijn er ook nog diverse seminars waar zij actief aan deelnamen.

Ik had daar zelf  niet bij stil gestaan, maar er moet natuurlijk ook eten meegenomen worden voor de 3 weken. Het liefst eet je natuurlijk ook nog een beetje gevarieerd, en alles moet houdbaar blijven.

Parade

Op de markt zijn de kramen dan al druk aan het promoten dat je de bij hen het beste het eten kan kopen voor de overtocht.

De sfeer is zo goed, dat je helemaal zin krijgt in de zeiltocht. Tussen de drukte door zijn we er nog even tussenuit gegaan om het eiland te bekijken, van de zon te genieten, en heerlijk rond te fietsen op de vouwfietsen.

 
 

 
 

 
 

Internetten

Internetten

Fietsen

Fietsen