De aller beste wensen voor 2021

Zaltbommel, 31 December 2020

20201216_202830We zijn alweer een half jaar in Nederland. Het is ondanks “Corona” best leuk om meer in de buurt te zijn van familie en vrienden. Uiteraard hebben we bijzonder genoten van de kleinkinderen.

Ons pied-à-terre hebben we verplaatst van Eindhoven naar Zaltbommel, een gezellige vestingstad aan de Waal, meer in het midden van het land

We hebben de hele boot aan kant gemaakt, watermaker en generator geconserveerd en de genua geborgen.

Doordat er koelgas was ontsnapt, werkte een koelkast niet meer. Een van de koppelingen bleek te lekken. Dat kan gebeuren na 5 jaar bijna continu gebruik. Met een nieuwe O-ring en een nieuwe gasvulling doet alles het weer.
De TV, inmiddels ook 5 jaar gebruikt in een zilte omgeving, hebben we vervangen door een nieuwe.
Bij de boiler ging de overdrukklep lekken. De klep bleek bijzonder goed gezekerd te zijn met Loktite. Dat is prima, maar wel moeilijk los te krijgen. Met de nodige moeite is het toch gelukt om de hele inlaatcombinatie van de boiler te vervangen door een nieuwe.

Wat het nieuwe jaar gaat brengen weten we nog niet. Wel hebben we alvast een nieuwe genua besteld. Het model van de oude genua, gemaakt van spectra doek, was na 10 jaar en meer dan 50.00 mijl nog steeds prima, maar het zeil begon op meerdere plaatsen te delamineren. Luna Verde is nu weer helemaal klaar om te vertrekken.

Wij wensen iedereen een beter jaar en blijf gezond.