Even stappen in Rotterdam

Scheveningen, 17 mei 2021.

Kleinzoon Sten komt logeren en hij had bedacht dat het wel leuk zou zijn om een eindje te varen. Het wordt een tochtje van Scheveningen naar Rotterdam. Sten stuurt de hele route. 20210511_132148 (3)Nooit eerder waren we de Maas op gevaren tussen de drukke scheepvaart door. Best indrukwekkend.

Twee mijl voor de monding melden we ons bij Sector Maasmond op VHF 2 om de rivier op te varen. Eerst moeten we de noordelijke oever volgen, langs de rode tonnen, tot we mogen oversteken bij Sector Rozenburg. Op de motor gaat het verder langs de sectoren Botlek, Eemhaven en Waalhaven tot de sector Maasbruggen waar we vlak voor de Erasmusbrug toestemming vragen om de rivier weer over te steken naar de Veerhaven. Als we naar binnen varen loopt het tij inmiddels al behoorlijk af.20210511_142343 (2)

Midden in de haven meren we af. Het is een pracht plek in het hart van Rotterdam. Helaas zijn terrassen, restaurants en musea gesloten in verband met Covid 19, maar in Rotterdam is er ook veel kunst te bewonderen in de publieke ruimte.

Na een dag wandelen door de mooie stad vertrekken we op 13 mei al vroeg met het tij mee weer de Maas af. Op zee gekomen is er voldoende wind om met een slag te zeilen naar Scheveningen, waar we kort na de middag afmeren bij de Jachtclub.