Gelukkig nieuwjaar

Zaltbommel, zondag 1 januari 2023

Even terug in Zaltbommel

De beste wensen voor 2023, dit keer vanuit Zaltbommel. Het is hier zwaar bewolkt met buien en uitzonderlijk warm. Nooit eerder is het hier zo warm geweest op 1 januari.
Voor de feestdagen zijn we vanuit Lanzarote teruggevlogen naar Nederland. Toen we aankwamen vroor het nog en er werd geschaatst. Dat duurde maar kort.

We gebruiken onze tijd in Nederland om vrienden en familie, kinderen en kleinkinderen te ontmoeten en onze activiteiten in Zaltbommel weer op te pakken. We genieten ervan, het is heel gezellig en al snel loopt de agenda behoorlijk vol.

Toen we in augustus op Lanzarote waren aangekomen, hebben we eerst de boot weer helemaal opgeruimd en schoongemaakt, de gastank laten vullen, stoppers op de zwemtrap vervangen, de kuiptafel geschrobd met speciale teakreiniger en met bleekmiddel het weer uit de buiskap verwijderd. Aan de stijger komen we oude bekenden tegen. In onze nieuwe “thuishaven” krijgen we veel bezoek. We maken korte tochtjes naar de Papagayo stranden aan de zuidkant van het eiland, waar we zwemmen rond de boot en de barbecue weer in volle glorie herstellen. Het is echt genieten in het aangename klimaat van de Canarische eilanden.

Als we weer naar Nederland gaan, blijven er twee grote klussen liggen. De watermaker lekt en moet uitgebouwd en gerepareerd worden en net zoals we twee jaar geleden het teakdek hebben gerenoveerd moet het teak op de banken en op de vloer in de kuip ook nog opgeknapt worden. Mooie projecten voor in het vroege voorjaar.