Weer terug aan boord

Playa Blanca, Maandag 30 januari 2023

We zijn de winter ontvlucht en hebben in Zaltbommel de thermostaat naar beneden gedraaid. Het is hier ook winter, maar aangenaam warm, en ook het zeewater is nog 20℃.

Het is niet onopgemerkt gebleven, dat we Marina Rubicon tot onze tweede thuishaven hebben gemaakt. Familie en vrienden komen op bezoek. In de haven zijn we niet de enigen, die besloten hebben een belangrijk deel van hun tijd aan boord door te brengen. Ook is het hier een bijzonder sportief centrum geworden nu er een aantal internationale klasse organisaties, de 470, de 49-er, de Laser, de catamarans en de surfers, besloten hebben om hier hun wintertraining te houden. We maken mee hoe onze Nederlandse wereldkampioenen zich voorbereiden op de Olympische spelen van het volgend jaar. Het is allemaal best gezellig, zodat het noodzakelijke onderhoud aan onze boot niet erg opschiet.

Uitzicht naar La Graciosa

Deze week toch de watermaker uitgebouwd en in de kuip opgesteld om te kunnen zien waar het lekt. Eerst leek er een knelfitting van de hogedrukleiding te lekken. Bij “Hydraulica Lanzarote” konden we een nieuwe koppeling krijgen en nieuwe o-ringen, maar maar na vervanging van de koppeling en plaatsing van nieuwe o-ringen bleef het lekken zodra er druk op de leiding kwam. We denken nu dat er een haarscheurtje zit in het eindstuk van de hogedrukbuis waaruit onder hoge druk een fijne nevel spuit. Inmiddels hebben we via de Nederlandse vertegenwoordiging bij de fabrikant in Napels een nieuw eindstuk besteld. We hopen dat daarmee het probleem kan worden opgelost.

Intussen gaan we door met het eiland verder te verkennen. We wandelen veel en hebben onlangs het bergpad langs het Famara-klif gelopen met een prachtig uitzicht over El Rio naar La Graciosa. De klim was steil en het pad was smal, maar uit uitzicht was fantastisch.