Ensenada de Muros

Luna Verde in Muros

We liggen prima voor anker in de de “Ensenada de Muros” op 12 meter water, achter  40 meter ketting en 10 minuten roeien van een steiger in de haven. Dit stukje van Spanje heeft een aantal inhammen (Ria’s) met mooie natuur en beschutte ankerplaatsjes, die kennelijk populair zijn bij Nederlandse zeilers gezien het grote aantal rood-wit-blauwe vlaggen.

.

.

We treffen de “Fiesta del Carmen”. Vier dagen van processies, devotie, kermis, disco en vuurwerk. Disco in de open lucht tot ’s ochtens 6 uur. Onze boot is gelukkig goed geisoleerd, ook voor geluid.

Schelpen verzamelen bij afgaand tij

.

.

Met afgaand tij wordt hier het glooiend strand druk bezocht door schelpenvissers, die bij de kentering hun oogst vekopen voor de vulling van paella. We worden enthousiast voorgelicht over de verschillende soorten schelpen en begrijpen dat er eigenlijk maar 3 soorten geschikt zijn voor in paella. De namen kunnen we niet onthouden. We maken foto’s van ze.

15 juli Thijs en Bregtje jarig. Veel e-mail, sms en telefoon. Slingers in de boot. Koffie met gebak aan de kant.

.

schelpenvissers

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Verkopen van de oogst

.

.