We zijn er bijna

Atlantische oceaan, 13/12, 21:11 UTC, Lat. 14:11.4 N, Lon. 54:20.6 W

We hadden de ambitie om het hele traject zeilend te doen, dus geen motor. Maar inmiddels de afgelopen week twee buien-fronten over ons heen gehad met in de buien veel wind (tot 40 knopen) en tussendoor weinig wind. Op een deining van 4 meter met daarop golven van 2 meter. We hebben veel zeil wisselingen gehad (code-zero, genakker, gena), riffen gezet en er weer uit gehaald. Het was best hard werken, maar we hadden steeds voldoende tijd om ook weer goed uit te rusten. We hebben ook genoten van veel zon en prachtige passaat wind met hele mooie wolken luchten.
Onze ambitie is nu om donderdag in St Lucia aan te komen. Het eten begint ook behoorlijk op te raken. Het fruit en de groente hadden we heel goed ingekocht. Donderdag de laatste sinaasappel, woensdag de laatste appel. Vandaag nasi met ham en een ei. Ook bakken we steeds brood, dat kan nog twee keer en komt ook mooi uit.
Nog 380 mijl. Vandaag is het heel mooi weer en een ideale wind. We gaan met meer dan 7 knopen op St Lucia af. De wind is ONO en we gaan West. Er staat een halve maan recht boven ons. De nasi smaakt prima. De voorspelling is dat de wind weer afneemt. We zullen dan de motor bijzetten.