Aangekomen op de Caribische zee

St. Lucia, 24/12 2010

Feestelijk onthaal in St Lucia

Het is alweer een week geleden dat we heel feestelijk onthaald werden bij aankomst in Rodney Bay, St Lucia, en dat Martine een grote bos balonnen aan ons anker knoopte. Super verrassing, met rum punch, fruitmand en koude biertjes van de ARC. Het was een groots onthaaal na een geweldige oversteek.

Meteen maar bananen en sinaasappelen gekocht en Gibson, die vond dat onze boot wel erg vies geworden was,  zijn zin gegeven.

Ook wel even wennen aan reggae, rasta en dreadlocks en rum-cola en pina colada in plaats van droge witte wijn.

Jacqueline is weer terug gevlogen naar de sneeuw. We zullen haar missen en pakken met z’n tweeen de draad weer op.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Het is hier warm en het regent uitbundig. De weg naar de supermarkt hebben we inmiddels alweer gevonden en het lijkt alsof er een nieuwe regelmaat ontsaat.

Met Tjebbe van de Minor de giekneerhouder uit elkaar gehaald. Er blijkt een  verbrijzelde veer in te zitten en de trekstang is op het draadeind afgebroken. Op de werf is er door een handige chinees  een nieuwe draad gedraaid en is de gebroken veer vervangen door een stukje van de overgebleven veer. De lengte daarvan is aangepast met een nylon bus en het geheel is weer in elkaar gezet. De neerhouder zit er weer op en doet het prima.

De Kerstdagen beloven hier warm en erg regenachtgig te worden met een paar heftige onweersbuien. Maandag zou het moeten opklaren.

Wij wensen iedereen HEEL PLEZIERIGE FEESTDAGEN en een VOORSPOEDIG NIEUWJAAR