Martinique

Maandag 3 januari 2011

Het blijft maar onrustig weer, warm met veel regenbuien. Tussen de buien door genieten we van een gezellige kerstavond bij de St.Lucia Yacht Club. Met Kerstmis hebben we een groots diner met de “Nederlanders”.

Als het er dinsdag 28 december wat beter uitziet, klaren we uit bij St Lucia en gaan buiten de haven in Rodney Bay voor anker. Het plan is om de volgende dag naar Martinique te varen. Een tochtje van een paar uur.

De volgende dag liggen we al vroeg in de middag in Port du Marin aan de stijger met de loopplank uit. Het verschil met St Lucia is groot. Het voelt hier helemaal Frans. Middelandsezeekust dertig jaar geleden.

Port du Marin is van alle faciliteiten voorzien. We vinden er een handige electronicus, die de handset van de VHF weer aan de praat krijgt. Ook snel een arts gevonden voor een pijnlijke knie van Thijs. Het blijkt een slijmbeursontsteking. Met een lading medicijnen komen we weer terug.

Oudjaarsavond vieren we aan boord. We eten kaasfondu en ’s nachts nemen we een glaasje bellenwijn met krentenbrood in plaats van oliebollen. Het regent weer hard en het is stil op de stijger. In de verte klinkt een beetje vuurwerk. Op 1 januari trakteren we onszelf op een geweldig frans etentje in het restaurant “Zanzibar” aan de haven.

Zondag verlaten we de haven van Marin en gaan om de hoek voor anker op zand in 5 meter water bij het plaatsje St Anne. We nemen meteen een duik. Het is nu prachtig weer. We denken hier een paar dagen te blijven.

.