Martinique

Dinsdag 11 januari 2011

Na een paar dagen achter de palmbomen bij St. Anne ontmoeten we de Minor en praten gezellig bij. Dan krijgen we zin om meer van Martinique te zien. Het zal nog wel even duren voor de slijmbeursontsteking van Thijs over is, maar de knie doet geen pijn meer.

We varen in noordelijke richting langs diverse mooie baaien en stranden. Bij Fort de France gaan we voor anker naast de Flying Swan die daar net een uurtje geleden ankerde.

In de stad oefenen drumbands al voor het volgende karnaval. De sfeer is gezellig. We vinden er een supermarkt, lekkere koffie, een prima chinees, maar de internetmogelijkheden vallen tegen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Laatste stop op Martinique is St Pierre. Ooit de hoodfstad, maar 100 jaar geleden volledig verwoest door een vulkaan uitbarsting en daarna geleidelijk hersteld. Van een afstand heeft de stad nog steeds alure.

Met Flying Swan spreken we af in stapjes samen verder noord te gaan richting St Maarten. We klaren op maandag 10 januari uit in St Pierre en vertrekken de volgende ochtend naar Dominica.

.

.

.