Dominica

Vrijdag, 14 januari 2011

Na een nachtje aan een boei bij Roseau de volgende dag verder gegaan naar Portsmouth.  Prince Rupert bay bij de Purple Turtle is een prima plek met goed verzorgde moorings en uitstekende beveiliging. Geen last  van agressieve “boat boys”  die hun diensten opdringen.

Met de Flying Swan-ers het eiland verkend. Eerst een boottochtje op de Indian River en de volgende dag een tour over het eiland.  Alles overweldigend groen. Niet ontgonnen gebied en ook verwaarloosde plantages. Suikerriet, bananen, kokospalmen en een grote varieteit aan kruiden. Ook tropisch regenwoud. We zien diverse lokaties van de “Pirates of the Caribbean”.

De restaurants hier hebben een eenvoudige kaart. De keuze is steed kip of vis. Soms kalkoen of vis, maar dat zal zijn vanwege recente  feestdagen.

Als we aan boord terugkomen, horen we dat het de hele dag hard gewaaid heeft. We hebben dan nog niet door dat de lijnen aan de meerboei aan het schavielen zijn. Dat merken we de volgernde dag als we de baai uitdrijven. Dat is schrikken. Ook voor de catamaran achter ons, die ons zag aankomen. Alles ligt nu weer stevig vast.

Vandaag tuttelen we nog wat aan. Als het weer wat rustiger is, gaan we morgen verder naar Guadeloupe.