St. Lucia

Zaterdag 20-02-2011

Vissers in Rodney Bay, St. Lucia

We komen net terug van een Reggae-feestje op de haven. Grote band, 12 personen,  goed geluid, voelt lekker. Morgen naar Seattle. Luna Verde is opgeruimd om twee weken alleen te blijven.

We zijn vanuit Guadeloupe in een keer naar Martinique gevaren en vandaar naar St. Lucia. Nachtje doorvaren moet wel kunnen, dachten we. Grib files voorspellen 20 knopen wind uit het oosten. Onder  de bescheming van het eiland is de zee nog redelijk vlak, maar de wind is al snel 25 knopen uit het zuidoosten als we aan de oversteek naar Dominca beginnen. We varen dan aan de wind. De golven worden stijl en rommelig. Als we verder komen krimpt de wind langzaam en neemt wat af , maar inde buurt van Dominica waait het weer 25 knopen, nu uit het zuidoosten.

Verse mandjes en hoedjes van de Rasta man

Achter het eiland wordt de zee wat vlakker. De wind is er erg rommelig. Soms is het windstil en daarna giert het  met 30 knopen tussen de bergen door.  We blijven goed bezig. Midden achter Dominica draait de wind plots naar het westen. Dan geven we het op, zetten de motor aan en gaan verder met een klein beetje steun van een gereefd grootzeil.

Het wordt donker als we van Dominica oversteken naar Martinique, verder zelfde verhaal. Eerst wakkert de wind aan en draait naar zuidoost,  als we Martinique naderen is het noord-oost en in de beschutting van Martinique komt de wind uit alle richtingen.

De zon is net op als we om kwart over zes voor anker gaan in de baai van St Anne. Daar hebben we een paar uur heerlijk geslapen.
Drie dagen later maken we de korte oversteek naar St Lucia, waar we in Rodney Bay Marina een prima plek toegewezen krijgen.