Antigua

English Harbour, 22 maart 2011  

Luna Verde in Tank Bay, English Harbour, voor Admiralls Inn, naast de “Old Sail Loft”

Met het anker diep in de modder  van Tank Bay in English Harbour op Antigua liggen op de plek waar Nelson ooit een vloot liet bouwen. Het heeft wel wat om naast Admirals Inn te liggen. Hier en in het naastgelegen Fallmouth zijn de voorbereidingen voor de Antigua Classic Regatta al begonnen en valt er veel moois te zien.  

Met  de Zodiac steken we over naar de Antigua Slipway en vandaar beklimmen we de  “Lookout Trail”, een halve mijl steil omhoog naar Shirley Heights. Het uitzicht over English Harbour en Fallmouth is fantastisch. Het is zondag middag. Dan is er op Shirley Heights altijd een BBQ-party met Steelband gevolgd door Reggae. We treffen de nationale kampioen steelband van dit jaar, 15 man sterk,  en een heel gezellige sfeer. Als we terug gaan is het al donker. Een taxi brengt ons  weer naar beneden.

Voor Admirals Inn en de "Old Sail Loft"

Freeman Bay, English Harbour

.  

.  

.  

.  

.  

.  

.  

.  

.  

.  

Antigua Slipway

Lookout Trail naar Shirley Heights

.  

.  

.  

.  

.  

.  

Op "Sherley Heights"

Shirley Heights BBQ-party op zondagavond

.

Inmiddels krijgen ook weer zin om in een haven aan de wal te liggen. Door het “Goat Head Channel” varen we tussen riffen en de kust langs diverse mooie baaien met spier witte stranden en kristalhelder water naar de marina van Jolly Harbour. Niet helemaal toevallig komt hier ook de Flying Swan. Het is een heel gezellig weerzien.