Tortola

Nanny Cay, Tortola (BVI), woensdag 27 april 2011 

ToRtoLa @ bVi

Op het maagdeneiland “Jost van Dyke”  doen we White Bay, Graet Harbour en Diamond Cay. Omdat het haast niet waait is dat steeds een uurtje op de motor. Lekker lui genieten. Met de Seaquest bemanning uitstekend gegeten in “Foxy’s Taboo” aan Diamond Cay en dan weer verder, nu naar Tortola. 

In “Sopers Hole”  vinden we een gezellge sfeer en blijven er een nachtje aan een meerboei. De volgende ochtend wat winkeltjes verkend en ’s middags doorgevaren naar Nanny Cay, vlak bij de hoofdstad “Road Town”.

De marina heeft alles om er een paar dagen te blijven. We spoelen de boot af en verwennen de accu’s aan de wal-stroom. Met 110 Volt en 60 Hz laden we ze op en met de omvormer maken we 220V, 50 Hz boordspanning. 

Main Street, Road Town

Met de taxi naar Road Town. Volgens de Lonely Planet is er weinig bijzonders aan de hoofdstad van de Britse Maagdeneilanden. En dat klopt ook wel. Toch bezoeken we er een interessant klein museum en maken een wandeling door de smalle rustige straatjes met houten en stenen huizen in de kleuren rose, blauw, geel, groen, rood en paars.

BVI tafreeltje, beschilderde luiken

.

.

.

.

.

.

Ritsje gekocht

.

.

.

.