Bonaire

Bonaire, maandag 20 juni 2011 

Afgemeerd voor Karel’s Bar, Kralendijk

 

Het heeft vandaag echt geregend. Voor het eerst sinds drie weken. Bijna waren we het dek en de ramen gaan wassen, maar nu is alles vanuit de hemel schoongespoeld. Temperatuur is steeds rond de 30 graden. Er waait een verkoelende wind uit het oosten. 

Regelmatig  kijken we op de sites van TSR (Tropical Storm Risk) en het National Huricane Centre om te zien of er gevaren dreigen. We verwachten geen orkaan, maar de wind kan hier draaien als er elders tropische stormen zijn. We komen dan aan lager wal te liggen. Vooralsnog is er niets te zien behalve een stabiele passaat. 

De niewe afdichtingsringen voor het roer zijn aangekomen. FedEx heeft er drie dagen over gedaan om ze vanuit Nederland op Bonaire te krijgen. Het inklaren heeft 6 degen geduurd, en dat schijnt heel snel te zijn. Het is hier een eiland om te “chill-en”.

Snel drogen

Inmiddels is ook duidelijk geworden hoe de nieuwe afdichting voor het roer  gemonteerd moet worden. Het blijkt een stuk eenvoudiger dan we eerst dachten. Dat gaan we laten doen als de boot straks bij Curacao Marine op de kant staat. Voorlopig zijn we van plan om hier nog een weekje te blijven. In het achteronder lamineren we een gootje zodat lekwater van het roer direct naar het lensputje van de schroefasdoorvoer gaat en daar automatisch wordt weggepompt.
Voor de dingy hebben we een opvouwbaar laddertje gekocht, waardoor het geen worsteling meer is om weer aan boord te komen als we gaan snorkelen.

We genieten volop van het mooie weer en de bijzondere onderwaterwereld. We snorkelen rond de boot en met de dinghy zijn we naar het natuurreservaat “Klein Bonaire”  geweest. Het is overal even mooi. Intussen laden we de accu’s met de generator en houden we de tanks vol  met de watermaker. Om de dag verwarmen we de boiler met de kachel. Wasmachine, airco, microgolf,  televisie, video en alle laders voor de mobiele spullen worden gevoed via de omvormer. Die heeft wat moeite met de hoge temperatuur als wasmachine of airco aan gaan, maar met behulp van de machinekamer-ventilatie gaat het net. En in de slaapkamer hebben we een extra ventilator gemonteerd, die aangename verkoeling brengt gedurende de nacht.