Tot begin november naar Nederland

Eindhoven, vrijdag 5 augustus 2011

We nemen nu echt voor drie maanden afscheid van Huib Jan, Jannet, Maren en Linde van de Seaquest.  Het vooruitzicht straks weer samen verder de wereld rond te zeilen maak veel goed.

Het hoort een beetje bij het varen, vrienden maken en weer afscheid nemen. Bij het happy hour op Spaanse Water zeggen we velen vaarwel. De kans is groot dat we ze later ergens op de wereld weer tegen zullen komen.

Van het Spaanse Water varen Thijs en Huib Jan de boot naar Willemstad. We roepen Fort Nassau op kanaal 12 en op het momet dat we aankomen vaart de bootjesbrug al open. Even later meren we af bij Curacao Marine.

Op 25 juli gaat de boot de kant op. Wilma is dan al weer in Nederland en  Thijs neemt nog een week voor klussen met de monteurs van de werf.

Als het gelukt is om het  roer te laten zakken, blijkt dat de afdichting behoorlijk versleten is door afzetting van kalk en zout. We maken alles schoon en plaatsen nieuwe seals. Ook blijkt er een kogelkoppeling aan het kwadrant versleten. Die gaat mee naar Nederland voor vervanging.

We demonteren de klap-schroef, maken alles netjes schoon en vervangen de anodes. De props van de boegschroef gaan eraf om de tunnel schoon te kunnen maken. Door zware aangroei was de stuwdruk al behoorlijk afgenomen.

Op het droge is ook een mooi moment om alle afsluiters weer gangbaar te maken. We vervangen een huiddoorvoer die een los blijkt te zitten.

De start- en service-accu’s blijven verbonden met acculaders. Een ontvochtiger loost het condenswater door de opening van het log. Verder sluiten we alles af.

Hoewel de voorzieningen op de werf uitstekend zijn is het leven op de kant  zonder douce en toilet, zonder koelkast en airco niet echt aangenaam. Als de boot aan de buitenkant nog een keer helemaal in de was is gezet en de binnenkant is volgespoten met insectenverdelger vertrekt ook Thijs naar Nederland.

Begin november zijn we weer terug…..