Naar Colon

Colon, dinsag 24 januari 2012

Van San Blas naar Colon is 70 nm. Het is lager wal, de wind is nog steeds stevig en de golven hoog, maar er zijn talloze mooie ankerplekjes achter de eilanden voor de kust van Panama om onderweg te stoppen.

Halverwege kruipen we achter Isla Linton, weelderig begroeid en bewoond door apen. We genieten van de mooie omgeving, maar gaan niet aan land.

De volgende dag, vrijdag 20 januari,  naar Shelterbay marina in Colon, waar we tegen het middaguur aankomen en ARC RallyControl klaar staat om de landvasten aan te pakken en de formaliteiten te regelen. Toch mooi zo’n organisatie. De komende week zullen we van hier in drie groepen door het Panama kanaal gaan. De Seaquest gaat al op maandag 23 januari. Wij wachten op Michiel en zullen 29 januari oversteken naar de grote oceaan.

Intussen is Michiel naar Panama gevlogen. We hebben naar hem uitgekeken en zondag 22 januari komt hij aan boord. De komende drie maanden zal hij met ons meevaren naar Tahiti.