Weer terug op Tahiti

Tahiti, Papeete, 8 mei 2012

Het was een hele mooie bruiloft van Arno en Bregtje. Thijs is meteen terug gevlogen met twee tassen vol reserveonderdelen. Pompen voor de watermaker, een nieuwe drinkwater pomp, filters, scharnieren, bouten, en een nieuwe thermoskan voor thee. Helaas blijkt bij aankomst op Tahiti de bagage in Parijs te zijn achtergebleven. Voor niks een uur bij de bagageband gewacht, maar wel twee dagen vrij van klussen tot de spullen er zijn.

Thijs vaart met Corry en Michiel naar Moorea, 15 mijl van Tahiti. Ze maken een fraaie wandeling langs de “Route des Ananas”. Daarna weer terug om op tijd in Papeete te zijn voor het feestje van de ARC, opgeluisterd door een polynesische dansgroep.

De volgende dag regent het zonder ophouden. Met de bus maken we een excursie langs de enige autoweg die er is en die rond het eiland loopt. Ondanks de regen wordt het een boeiende trip, vooral door onze gids, die op Tahiti opgroeide. Ze vertelt niet alleen over de rituelen van haar voorouders, maar ook over de huidige alcohol en drugs problemen op het eiland.

Dan nemen we afscheid van Michiel en Corry. Met de Seaquest crew wordt dat een hele vrolijke gebeurtenis, die we niet snel zullen vergeten.

De reparaties gaan voorspoedig en al snel doet de watermaker het weer en ook het drinkwatersysteem. Buiskap en bimini gaan eraf voor een grondige schoonmaakbeurt. Met nieuwe scharnieren blijft het voor-luik nu weer vanzelf openstaan en het deurtje van de buitendouche kan ook weer open en dicht. Met wat hulp lukt het ook om een paar kromme bouten uit de giekneerhouder te krijgen en te vervangen door nieuwe.
De verdamper van de koelkast blijkt verstopt, maar kan gelukkig worden doorgeblazen. Hij doet het weer prima met wat nieuw gas. Inmiddels is ook de diepvries er mee opgehouden.  Ook daar moet het gas worden bijgevuld en dan doet alles het weer.

Als Wilma aan boord komt, beginnen we de voorraden weer aan te vullen. Dat gaat hier goed met een grote “Carrefour” in de buurt. Ook maken we nog een kleedje voor de dieseltanks aan dek.

We staan vroeg op. Het wordt hier om 6 uur licht. Dan is het nog een beetje koel. Ongeveer 24 graden. Er is al veel bedrijvigheid. De stalletjes langs de weg zijn al gevuld. Dames op weg naar hun werk hebben een bloemetje achter het oor. We genieten van de vrolijke ochtend drukte.

.

.