Moorea

Moorea, donderdag 10 mei, 2012

Gisteren om 11 uur met een volle dieseltank heerlijk relaxed vertrokken op weg naar de benedenwindse eilanden van Tahiti. Moorea is het eerste eiland. Ruige rotsen, bedekt met alle kleuren groen en omzoomd met een rif, waarachter een lagune met wit palmenstrand. Het ligt op 15 mijl varen. Het waait niet meer dus het wordt een stukje motoren over een stevige deining.  Mooie gelegenheid om weer in te slingeren.

Achter het eiland passeren we Cooks Baai, waar Thijs al is geweest met Corry en Michiel. Nu varen we verder en gaan we door de Tareu Pas de Opunohu Baai in. In de noord-west hoek ligt achter het rif het dorpje Papetoa. We varen er langs. Het ziet er niet zo aantrekkelijk uit. Geen boot voor anker en geen mens te zien. In de noord-oost hoek liggen al een paar jachten. We ankeren daar in wit zand op 7 meter diepte voor een park-achtig strandje. Het water is er glashelder. Prima plek om een dagje te blijven.