Huahine

Fare, Huahine, vrijdag 11 mei 2012

Huahine ligt 90 mijl ten noord-westen van Tahiti. Vanaf Moorea is het 86 mijl. Omdat we bij daglicht willen aankomen vertrekken we vlak voor het donker om ongeveer 5 uur. Samen met de Seaquest. Het wordt een hele mooi nacht. De hemel is helder en er waait een wind van 15 knopen uit het oosten. De maan komt net op als we om middernacht wisselen van wacht. Als om 6 uur de zon zich laat zien, hebben we net de Avamoa pas bereik. Daar gaan we door het rif en ankeren bij het dorp Fare.

Anders dan op Tahiti is er op Huahine maar een resort. De tijd is er een beetje stil blijven staan. Het caffee Temara snackbar, bij de dinghy steiger,  is precies zoals beschreven in onze cruising guide uit 1985. We bestellen er een “pression” . Die smaakt uitstekend. Dan worden we overvallen door een stortbui. Als die over is gaan we terug naar de boot en zijn daar net voor het donker. Morgen verder naar Raiatea