Noumea (Nieuw Caledonie)

Noumea, 31 augustus 2012

We verlaten Maree om 5 uur in de middag, voor het donker wordt. In de baai van Eni, waar we voor anker lagen, liggen enkele koraal-rotsen. We varen daar het liefst met daglicht tussendoor. Van het eiland Maree is het 60 mijl naar de Havannah pas. We willen daar de volgende ochtend de lagune van Nieuw Caledonie binnenvaren. Ook met daglicht. Gemiddeld moeten we dus niet sneller gaan dan 5 knopen. Het komt goed uit dat het haast niet waait. We motoren zachtjes door de nacht.

Nieuw Caledonie ziet er ruig uit. We begrijpen nu waarom Cook dit New Caledonia noemde. Tegenwoordig is de route van 56 mijl door de lagune keurig bebakend. Zonder moeite vinden we de weg naar Noumea, de hoofdstad.

Het is wel schokkend om van het charmante en eenvoudige Vanuatu terecht te komen in de bruisende Franse stad Noumea. We hebben water en electriciteit van de wal en breedband internet. Een rockband speelt op het terras aan het einde van de steiger en buiten ligt er een immense lagune rondom Nieuw Caledonie met talloze mooie ankerplaatsen. We zijn van plan om hier een paar weken te blijven.