Verder naar het Zuiden

Camaret-Sur-Mer, vrijdag 3 juni 2016

De wind blijft maar uit noordelijke richtingen komen. Niet zo handig dus om naar Cornwall te zeilen, zoals we oorspronkelijk van plan waren. Bovendien zijn we nog nooit met de boot in Finistere geweest. Daarom alleen al is het leuk om er een stop te maken. We vertrekken donderdag om ca. 10:00 uur uit Cherbourg, op tijd om in de Race van Alderney de stroom mee te hebben. 20160603_160001Als het mee zit, dan hebben we 24 uur later bij Ile D’Ouessant weer de stroom mee. Als het niet zo mee zit, helpen we een beetje met de motor.

Met laag water komen we volgens plan in Camaret-Sur-Mer aan. We wijzen de havenmeester er beleefd op dat de Nederlandse vlag niet blauw, maar rood aan de bovenkant heeft, en we vragen of we nog een tijdje mogen blijven. In de Golf van Biscay ontwikkelt zich een hogedrukgebied, dat langzaam naar het noorden trekt en voorlopig erg weinig wind levert om naar Galicie te zeilen.

20160604_163135Ze hebben hier ook Menhir’s, van 5000 jaar geleden. De meeste waren omgevallen, maar zijn weer recht opgezet. Het was wel even zoeken voordat we ze gevonden hadden.

En ook de GR 34 loopt hier langs de kust: Le Sentier des Douaniers.
Dit wandelpad maakt gebruik van oude douane paden en is 1700 km lang. Wij lopen er maar 10 km van. Toch wel heel mooi. We genieten van de prachtige ruige kust met uitzicht op Camaret-sur-Mer

DSC04257

 

 

 

 


 

.