Om kaap Finistere naar Muros en Baiona

Baiona, zaterdag 25 juni 2016

DSC04383We liggen al weer twee dagen achter ons anker in Baiona. Het is hier goed toeven. Gezellig stadje, leuke cafeetjes en vrolijke restaurantjes. We hebben ook al weer paella gegeten en het smaakte ons uitstekend. We wachten hier nog een paar dagen omdat het buiten hard waait (windkracht 6-7) uit het noorden. De richting is goed, maar de zee is hier erg onstuimig en wachten is geen straf.

De problemen met onze tracker lijken opgelost en we krijgen weer elke 6 uur een update (zie hiernaast).

We vinden het lastig om vanaf onze ankerplaats de fietsen mee naar de DSC04446kant te nemen en we wandelen dan ook veel. Ook in Camarinas hebben we nog een lange wandeling langs de kust gemaakt. Daarna zijn we vertrokken, om kaap Finistère in zuidelijke richting.

Het begin rustig, maar voorbij kaap Finistere gaat het echt waaien en kruisen we voor de wind af naar het zuiden. Eerste een slag naar buiten. Wanneer we  ter hoogte van de Ria de Muros komen maken we een slag naar binnen en gaan voor Muros voor anker.

We waren vergeten, dat de wind hier ’s avonds naar het oosten draait. De volgende ochtend blijken we bij afgaand tij bijna op het strand te liggen. Het strand is druk bevolkt met kokkel vissers. DSC04442Het komt gelukkig allemaal goed. Als we weer iets dieper liggen kunnen we genieten van het uitzicht over de mooie Ria.

Met ons volgbootje gaan we naar de haven en klimmen er aan wal. De lijn van het bootje moet niet te kort. Het tijverschil is 2,5 meter.

In Muros ontmoetten we een Australisch echtpaar, dat met hun Diomeda, een stalen Van De Stadt 48, op weg is naar het noorden. We gaan gezellig uit eten en nemen de volgende dag afscheid als zij al vroeg vertreken in de richting van La Coruna.