Een druk weekje

Baiona, vrijdag 1 juli 2016

DSC04520We besluiten om een nieuwe ankerketting aan te schaffen. De oude is zo roestig geworden, dat we steeds meer moeite krijgen om de roest van het dek af te halen bij elke keer dat we ankeren. Ook nemen we nu een iets langere, 70 meter. De oude ketting (50 m), waar we toch de hele wereld mee rondgekomen zijn, was soms net iets te krap.

Maandag bestellen we de nieuwe ketting en de levertijd is 3, maximaal 4 dagen, een mooie gelegenheid om een uitstapje te maken naar de Islas Cies. De eilanden en het water er omheen zijn beschermd natuurgebied. Via internet is de “navigation permit” snel aangevraagd. En dan hebben we ook nog een ankervergunning nodig.

DSC04562Helaas lagen we er niet fijn. Met toenemende wind werden de golven steeds hoger. Toen maar naar Cangas verhuisd. Een alleraardigst plaatsje verderop, dieper in de ria. De volgende dag hebben we het ons gemakkelijk gemaakt en zijn met een snelle veerboot naar Cies gegaan.

Woensdag krijgen we bericht dat de ketting is aangekomen en donderdag besteden we de hele dag om de oude ketting weg te halen, alles van roest te ontdoen en de nieuwe ketting aan boord te nemen. Vandaag, vrijdag hebben we zin om weer verder naar het zuiden te varen. Hoe ver we komen zien we wel.