Van Lagos naar de Canarische Eilanden

Isla Graciosa, zondag, 31 juli 2016

DSC04755Het was een snelle tocht. Dinsdag vertrokken uit Lagos en vrijdag voor anker bij Playa Francesa, 520 mijl verder, ca. 175 mijl per etmaal. De voorspelling was een vrij constante wind van 20 knopen uit NNW. Een wolkendek met hier en daar een gat verstoort het geheel. Het gemiddelde klopte wel. Lokaal waren de afwijkingen groot. De wind varieerde tussen 15 en 25 knopen en dat bezorgde ons veel werk. Rif erin, rif eruit, genua erbij, genua eraf, maar we schoten wel goed op. Onderweg kruisen we een “tall ship rally”, kennelijk onderweg naar de middellandse zee.

Isla Graciosa blijft een van de meest aantrekkelijke plekjes van de Canarische eilanden. Het eiland is ongeveer 6 bij 3 km, het is vlak met 5 vulkanische pieken, er zijn geen aangelegde wegen, wel twee kleine supermarktjes, een handjevol restaurants en ca. 600 inwoners. Hier kan je de wereld even vergeten.

DSC04786De baai bij Playa Francesa biedt uitstekende beschutting tegen de noordoostpassaat die hier nogal eens langs giert. We ankeren op zand, 7 meter, en voor de zekerheid zetten we 40 meter ketting. We zijn van plan om hier een paar dagen te blijven voor we verder gaan naar Lanzarote.