Rondje Lanzarote

Marina Rubicon, Playa Blanca, Lanzarote, woensdag 21 februari 2018.

20180212_123519We zijn net terug van een rondje Lanzarote. De “winter” was voorbij. Na twee weken met temperaturen rond de 15 graden klaarde het op, werd de lucht weer blauw en steeg de temperatuur naar 18 graden met een aangenaam windje van 15 knopen, zoals gebruikelijk uit het noord-noordoosten. We hebben Luna Verde weer vaarklaar gemaakt. De hoes ging van de genua en de wartel van het grootzeil in het topje van de mast, die we hadden afgedekt tegen het stof van de Calima, maakten we weer vrij. Het is even een klusje, maar we wilden voorkomen dat het grootzeil  opnieuw vastloopt ten gevolge van stof in het lager.

Michiel komt op bezoek en met hem varen we een rondje met de klok mee om Lanzarote. Eerst naar Isla Graciosa, waar we ankeren bij Playa Francesa, een idyllisch plekje, waar je tegenwoordig een vergunning om te ankeren voor moet hebben. LanzaroteTwee jaar geleden ook al eens aangevraagd en toen verder niets meer gehoord. Ook nu wordt ons gelukkig niets gevraagd. We blijven drie nachten, genoeg om het hele eilandje met zijn vier geërodeerde vulkanische kraters te verkennen. Dan weer terug via de oostkant van Lanzarote met een stop van twee nachten voor een bezoekje aan Arrecife. Na 96 mijl zijn we weer terug waar we vertrokken.