Voorjaar

Marina Rubicon, Playa Blanca, Lanzarote, 22 april 2018.

winter LanzaroteLuna Verde hadden we op Lanzarote achtergelaten. We zijn even terug geweest in Nederland. Voor kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden, verjaardagen, leesclub, reserve onderdelen en een bezoekje aan de Contest werf in Medemblik. Het was erg druk, maar we hebben er weer van genoten.

Nu terug aan boord. Het is hier lelijk weer geweest. De koudste winter sinds 40 jaar. Het heeft gehageld. De hellingen van de vulkanen zijn wit geweest. Lanzarote doet een gooi naar de Olympische winterspelen 2026 op een april. 20180421_141158Bowling banen worden aangepast voor Curling. Een bobslee route wordt aangelegd langs de afdaling naar Haria. Dat alles wegens de verwachte klimaatverandering.

Maar als we aankomen is het lekker weer, met 25 graden en een briesje uit het noorden. Het eiland is voor ons ongekend groen. De Malvasia Volcanica begint al te groeien aan de ranken, in kuiltjes, beschermd tegen de wind. De druiven zijn straks goed voor een droge, elegante fruitige witte  wijn.

20180421_141128-s (2)Erg stabiel is het weer nog niet. Als in Nederland de warmste dag van april wordt gemeten is het hier fris. Er gaat een depressie ten noorden van ons langs. De wind draait naar het noordwesten en wordt soms windkracht 5. Er valt af en toe wat regen. Het is ook nog vroeg in het jaar. In mei zullen de depressies verdwijnen en moet de stabiele noord-noordoosten wind terugkeren. Daar wachten we nog even op.