Het seizoen vordert langzaam en we passen onze plannen aan

Marina Rubicon, Playa Blanca, Lanzarote, woensdag 16 mei 2018.

DSC07398Langzaam wordt het weer een stuk beter. Het heeft uitzonderlijk lang geduurd, maar de temperatuur komt weer dik boven de 20 graden. Het zeewater is alweer 21 graden en het water van het (onverwarmde) zwembad is nu ook 24 graden. Alleen de wind wil maar niet draaien naar de richting van waaruit hij hoort te komen, noord/noordoost. Het blijft noord/noordwest en soms noord.

Inmiddels hebben we Lanzarote ook verkend als wandel-eiland. We beginnen klein met een rondje langs de rand van de vulkaan Montana Roja, ongeveer 1,5 uur, met een indrukwekkend uitzicht over  Playa Blanca. DSC07422 (3)Ook zijn we naar de zeegrotten aan de Costa de Rubicon gelopen, waar zout wordt gewonnen bij de Salinas en bij de ontziltingsinstallatie het zout juist wordt verwijderd. De Potabilizadora lijkt precies op onze watermaker, maar dan heel groot, en er staan zoveel gasflessen met CO2 dat het erop lijkt, dat ze hier spuitwater maken.

In Uga vieren ze het feest van de heilige Isidro Labrador. Hij is de beschermheilige van de boeren en zijn feestdag is 15 mei. De feestweek wordt er afgesloten met een mis en natuurlijk ook een processie. We gaan naar de mis, vooral voor het koortje, dat klein is, maar het kerkje meerstemmig weet te vullen.DSC07434 (3)

Intussen blijven we de weersvoorspelling nauwkeurig volgen. Het ziet ernaar uit dat het gebruikelijke weertype nog wel even op zich laat wachten. De wind blijft uit het noord / noordwesten komen en wakkert regelmatig aan tot windkracht 7. We besluiten dan ook om ons plan om net als vorig jaar een rondje Azoren – Madeira – Canaries te maken te laten vallen. In plaats daarvan blijven we dichter in de buurt en willen we een rondje maken langs de Canarische Eilanden.