La Gomera is ook erg steil

San Sebastian, La Gomera, dinsdag 5 juni 2018.

DSC07736 (2)La Gomera is met 1487 meter niet zo hoog als La Palma (2426 m) maar de hellingen zijn er minstens zo steil. Vanaf de berg naast de haven zien we San Sebastian met de Marina La Gomera en op de achtergrond El Tide, de top van Tenerife (3718 m).

Gisteren hebben we nog een echte wandeling gemaakt. Meteen maar de meest indrukwekkende, door de Valle Gran Rey. Eerst met de bus naar El Cercado, op ca. 1050 m hoogte. Het plaatsje is bekend om de grove keramiek. Vandaar lopen we naar beneden de vallei in over slingerende paadjes langs een steile wand. Onder ons zien we een diepe groen kloof, met veel palmbomen, veel tuinbouw en met een verzameling kleine gehuchten. 20180604_133120 (2)Het uitzicht is fantastisch. Langzaam komt de bewoonde wereld dichterbij en na een paar uur lopen we zelf tussen het groen en de palmbomen.

Na 9 km bereiken we het busstation bij de Playa La Calera. We hebben 5 uur gelopen en vinden het een prima plek om uit te rusten en te genieten van een biertje. De bus van 18:00 uur brengt ons in anderhalf uur weer terug naar San Sebastian aan de andere kant van het eiland.

Ondertussen begint het weer tijd te worden om te denken aan de terugreis naar Lanzarote, ongeveer 180 mijl, met een eventuele tussenstop in Santa Cruz op Tenerife. De heersende wind uit noordoost maakt die tocht best lastig. Maar er zijn ook periodes dat de wind wat naar het noorden draait, en soms zelfs naar het noord-noordwesten en daar wachten we nu op. De vooruitzichten voor donderdag en vrijdag zijn op dit moment bijzonder gunstig.