Terug naar Lanzarote

Marina Rubicon, Lanzarote, woensdag 13 juni 2018.

canaries 2018Donderdag 7 juni zag het er gunstig uit om terug te gaan vanaf La Gomera naar Lanzarote. Volgens de voorspellingen zou de wind draaien naar N-NW. Lanzarote is dan bezeild langs het noorden van de eilanden. We vertrekken voeg. Om 7 uur zijn we los en varen we langzaam Marina La Gomera uit. De zon komt bijna op. Tot onze verrassing worden we begeleid door de loodsboot. Al snel blijkt dat het niet voor de gezelligheid is. Er is ook nog een coaster die de haven wil verlaten. Wij mogen eerst, maar dan moeten we wel voortmaken. Snel ruimen we de lijnen en de stootwillen op.

Buiten waait het stevig, 25 knopen. Tussen de eilanden wordt de wind behoorlijk versneld. We schieten dan ook goed op richting Tenerife. Om 9:00 is de wind helaas alweer op. Op de motor gaan we onder Tenerife langs en ronden we de indrukwekkende Montana Roja aan de zuidoost kant van het eiland. Tussen Tenerife en Gran  Canaria komen we in de volgende acceleratie zone. Nu komt de wind uit het noordoosten. Op motor en grootzeil kruipen we met 4 knopen snelheid dicht onder de oostkust van Tenerife langzaam naar het noorden.

Ter hoogte van Santa Cruz draaien we naar het oosten, richting Lanzarote. We passeren het verkeersscheidingsstelsel net voor het donker. De zee is warrig, de golven zijn hoog en de wind verdwijnt. We varen onder een storing door met vette wolken. 20180612_170658 (2)Ondanks het geslinger smaakt de spinazie-lasagne ons uitstekend. Om 21:00 uur begint het eindelijk weer te waaien, nu uit het noorden, zoals beloofd. De motor gaat uit en met een vaartje van 6 knopen gaat het 45 graden aan de wind naar Lanzarote. Het wordt heel hele mooie nacht met de Grote Beer aan bakboord, Orion recht boven ons en de Maan, die net opkomt, voor de boeg. De wind krimpt geleidelijk naar noordnoordwest, zodat we ook nog wat ruimer komen te varen, 60 graden aan de wind. De volgende dag om 17:30 en na 94 mijl laten we het anker vallen voor Playa Mujeres. We blijven daar een dagje.

Zondag keren we terug in Marina Rubicon. We worden er weer hartelijk verwelkomd, vullen de diesel tank bij en meren af op ons bekende plaatsje. De Bougainvillea is gesnoeid en staat alweer weelderig te bloeien. Alles bij elkaar hebben we 502.6 zeemijlen afgelegd over de grond sinds we hier vertrokken.