Even op de kant

Playa Blanca, vrijdag 23 november 2018

20181123_084137 smallLuna Verde staat even op de kant. We hebben gewacht tot de hoge deining, veroorzaakt door een storm op de Atlantische oceaan, wat minder geworden was. Twee dagen lang heeft Luna Verde liggen rukken aan haar landvasten, maar nu is het weer rustig.

Na twee jaar in het water blijkt het onderwaterschip nog bijzonder schoon te zijn. De antifouling heeft goed gewerkt. De boegschroef en propeller hadden wel een schoonmaakbeurt nodig en ook de doorvoeren en afsluiters krijgen een beurt. We monteren nieuwe zink anodes.

De motor en de generator hebben al een grote beurt gehad. Kleppen gesteld, olie ververst, impellers en filters vervangen en v-snaren weer wat aangespannen. De lieren hebben we schoongemaakt en opnieuw ingevet. De diepvries heeft er wat extra koelmiddel bij gekregen.

Ook hebben we nieuwe elektronische kaarten van het noordelijke deel van de Atlantische oceaan geïnstalleerd op de boordcomputer en het tegoed van de Iridium telefoon weer aangevuld. Als we straks ook nog de voorraden weer hebben aangevuld zijn we klaar voor onze volgende reis.