Langzaam bereiden we ons voorop de terugreis naar Scheveningen

Lanzarote, zondag 31 mei 2020.

20200526_173922Langzamerhand gaan we in de richting van de zomer. Er komen al druifjes aan de wijnstokken van de Malvasia, zorgvuldig geplant in kuiltjes op de hellingen van de vulkaan. De kuiltjes hebben muurtjes om de tere druiven te beschermen tegen de heersende noordenwind.

Maar die noorden wind is er nu even niet. Het weer is heel mooi en aangenaam. De wind is zwak en veranderlijk. De temperatuur is ’s nachts 20 graden en loopt overdag op tot 30 graden. Het water van de oceaan bij het strand van Playa Dorada is al 25 graden.

In het kader van toegestane individuele sport activiteiten mochten we vorige week weer zwemmen in zee en 20200526_173741deze week mogen we ook alweer verblijven op het strand. Het is daar nog erg rustig. Toeristen zijn er niet.

Hotels zijn nog gesloten. La Cubierta was het eerste restaurant dat open ging en op dinsdag komen we daar met de “yachties” weer bij elkaar. Ook de andere restaurants en de winkels op het haventerrein mogen open, maar de meesten blijven dicht wegens gebrek aan klanten.

20200511_140149We verwachten dat binnenkort de wind weer naar noord/noordoost zal draaien en de Azoren te bezeilen zijn. Vandaar willen we in de terugvaren naar Scheveningen. Ter voorbereiding gaat Luna Verde een weekje op de kant om het onderwaterschip schoon te maken en te voorzien van nieuwe antifouling. Ook vervangen we enkele gecorrodeerde afsluiters. De motor krijgt een onderhoudsbeurt. In de mast vervangen we het tussenwand D2, dat bij de terminals roest vertoonde.

Terug in het water kunnen we beginnen met de voorraden weer aan te vullen.