Klaar voor vertrek

Lanzarote, 13 juni 2020.

20200604_103929We zijn er klaar voor.  Generator en watermaker die we zorgvuldig geconserveerd hadden, zijn weer klaar voor gebruik. Alles is gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. De motor krijgt een extra onderhoudsbeurt. Ook in het topje van de mast controleren we de wartels van genua en grootzeil.

Natuurlijk gaan we nog een dagje varen om alles uit te proberen. Met een aardig briesje varen we tussen Lanzarote en Fuerteventura op en neer. Voor Playa Papagayo gaan we voor anker en proberen daar ook de Barbecue uit. Voor het donker keren we weer terug naar ons plaatsje in Marina Rubicon.

Wilma maakt met Gerda nog een mooi wandeling bij Haria, in het noorden van het eiland, waar het wat frisser is dan bij Playa Blanca.

Volgende week willen we vertrekken om via de Azoren, Engeland, Frankrijk en België terug te varen naar Scheveningen.