Tahiti

Tahiti, donderdag 5 april 2012

De wind is dan toch nog gekomen. Wisselend en met veel buien. Dat heeft ons goed bezig gehouden. Gelukkig kunnen we snel reven en weer ont-reven. Na de laatste bui hebben we het rif er maar in laten zitten om wat langzamer te varen en pas na het donker op Tahiti aan te komen.

In de opkomende zon ziet Tahiti er geweldig uit. Na ruim 5 dagen en 775 mijl varen liggen we nu in Marina Taina. Prima plek om de boot weer eens goed schoon te maken. Kalk en zout hebben zich stevig vastgezet op de romp en het roestvrijstaal moet ook weer eens nodig opgepoetst worden. Met een mengsel van azijn en vaatwasmiddel en langdurig poetsen krijgen we in twee dagen alles weer als nieuw. Daarna is het goed snorkelen met de bijboot bij het rif. Het is er erg mooi.

Tahiti is helemaal Frankrijk. Alles is er te krijgen. Naast de marina opĀ 10 minuten lopen ligt een grote “Carrefour” met een uitgebreide food en non-food afdeling. Alles komt uit Frankrijk of Amerika behalve het brood dat elk uur vers wordt aangevuld.

Het is een kwartiertje met de bus naar Papeete. We maken een stadswandeling en bezoeken de “Marche” met groente, fruit, vlees, vis en souveniers. In het Vaima Centre, met winkels, restaurants, internet cafe en reisbureau’s lunchen we bij “Le Retro” met uitzicht over de haven.
Een hoogtepunt is de “Place Vaiete” waar we eten bij een van de vele “roulottes”: caravans waar piza’s, hamburgers, crepes en veel meer lekkernijen worden bereid en geserveerd op klaptafeltjes met tuinstoelen.

We gaan opruimen en inpakken. Vrijdag vertrekken Thijs en Wilma naar Nederland voor de bruiloft van Bregtje en Arno. Michiel zal op de boot passen.