Spice Island Marine, Prickly Bay, Grenada

Prickly Bay, Maandag 10 februari, 2014

DSCF9216De boot staat op de kant bij Spice Island Marine in Prickly Bay. De onderkant is schoongespoten en de romp weer in de was gezet. Ze ziet er mooi uit.

Het is hier leuk. Vriendelijke mensen, veilig eiland, en voor  lunch, diner en borrel zijn er diverse lokaties op loopafstand. Prickly Bay is beter bekend als L’ Anse Aux Epines, “Lans-O-Pien”. Van Port Louis, St. Georges, zijn we hier vorige week maandag naar toe gegaan tijdens de Grenada Regatta. We hopen dat we de race niet al te veel verstoord hebben toen we door het veld heen voeren.DSCF9233 Het was wel een mooi gezicht.

We zijn aangesloten op electriciteit en water. Er is hier een workshop “TechNick”, waar we de uitlaat van de generator laten lassen, en een zeilmaker “Turbulence”, die we de zeilen nog eens goed laten nakijken. Er is een prima uitgeruste bootspullenwinkel “Budget Marine”. Een tuiger (ook van “Turbulence”) laten we het want grondig inspecteren en we vragen “Island Dreams  Services” om af en toe te kijken of alles nog in orde is.

Het regent elke dag bij zonsopkomst, en daarna is het warm. Koelte aan boord komt van onze ventilator, die centraal staat opgesteld in de kajuit. Koelkast en diepvries blijven goed functioneren. De warmtewisselaar op de romp wordt ca. 60 graden en dat lijkt niet te warm.

DSCF9234Luna Verde krijgt een grote schoonmaakbeurt. We laten haar 6 weken achter en willen geen schimmel of ongedierte aan boord. Om de accu’s vol  te houden blijft ze aangesloten op de walspanning en met een luchtontvochtiger houden we haar van binnen droog.

We zijn van plan om eind maart weer verder te varen.