Terug in Nederland

Eindhoven, maandag 22 september 2014

foto - Copy (4)We zijn al weer 6 weken terug in Nederland en nog steeds een beetje aan het “landen”. We hebben opeens weer een agenda en wat last van ontwenningsverschijnselen.

De aankomst in Scheveningen op 2 augustus was super. Familie en vrienden op de kant met champagne, ballonnen en hapjes en drankjes. We zullen het niet gauw vergeten, net zo min als onze hele reis rond de wereld, 40.000 mijl in ruim vier jaar. Het was een fantastisch avontuur, dat onze verwachtingen ver heeft overtroffen. We houden blijvende herinneringen aan de geweldige natuur, de rijkdom aan culturen, al die boeiende mensen en vrienden, met wie we allerlei plezierige en droevige dingen hebben beleefd. De aarde lijkt een stukje kleiner geworden.

De boot is nu op de werf in Medemblik voor een refit, een grote onderhoudsbeurt en wat aanpassingen, die het reizen met Luna Verde nog aangenamer moeten maken. We zijn nog lang niet uitgezeild. Volgend voorjaar willen we weer vertrekken voor een jaar of vijf. Waar de reis dan naar toe gaat weten we nog niet, Suriname? Cuba? New York? Griekenland? Turkije? …, maar we zullen iedereen vanaf deze plek op de hoogte houden.

foto - Copy (6)