Horta

Horta, Faial, Azoren, zondag 21 juli

20190623_173221 (2)Wij vinden het leuk in Horta. Een heel gezellige mix van eilanders en zeilers. Lekker eten, mooie wandelingen en een prachtig uitzicht op Pico, de hoogste berg van Portugal.

Zeilers komen overal vandaan, meest vanuit de Caraïben, USA en Canada en gaan overal naar toe, de meesten naar Europa. Elk jaar wordt Horta bezocht door meer dan 1300 boten met meer dan 5000 opvarenden uit meer dan 30 landen. We maken nieuwe vrienden en ontmoeten ook oude bekenden.

Het is druk in de haven, vooral ook omdat omstreeks 5 juli de race “les Sables d’ Olonne – Horta – les Sables d’ Olonne” aankomt in Horta. Supersnelle Class-40 boten, die met een bemanning van twee zeilers gemiddeld  meer dan 250 mijl per etmaal afleggen. Dat is erg snel, zeker als je het vergelijkt met ons daggemiddelde van 150 mijl.

Voor de race wordt er een complete steiger leeggemaakt. Er is veel belangstelling voor deze racers.  Op 12 juli starten ze weer voor de race terug naar Les Sables.

20190706_112041 (2)Na wat wisselingen krijgen we een beschut plaatsje aan de kademuur, waar we de boot ook even durven achter te laten voor een tripje terug naar huis, want ook kinderen en kleinkinderen willen we niet missen.

Woensdag 17 juli waren we weer terug aan boord. De voorraden zijn snel weer aangevuld en ook  de boot is er klaar voor om weer te vertrekken. We wachten nog even tot een depressie (999 hPa) met veel wind en regen voorbij is en mogelijk ook nog een tweede (990 hPa). Vanaf het midden van komende week komt het weer onder invloed van een stabiel hogedruk gebied (1025 hPa) met gunstig weer om via Sao Miguel, Santa Maria en Madeira terug te gaan naar Lanzarote.