Naar Madeira, 495 NM, Geen Wind

Marina Quinta do Lorde, Madeira, woensdag 7 augustus 2019.

Zaterdag 3 augustus,  07:30, vertrokken uit Vila Do Porto op Santa Maria. We verlaten de Azoren, Het was er bijzonder aangenaam.

20190806_064346 (3) smallWe starten met een beetje wind, dat al snel verdwenen is. De nieuwste weersverwachting maakt het niet beter. We zullen de hele oversteek naar Madeira moeten doen op de motor onder invloed van een stabiel hogedrukgebied, zonder wind, althans met 5 knopen wind of minder.

Vier dagen genieten we van een vlakke oceaan met wisselende mooi weer wolkjes. In het begin van de eerste avond laat zich de wassende maan even zien als een smal schijfje. De de dagen erna steeds dikker. Elke ochtend, na een nacht vol sterren,  komt de zon als een rode vuurbal uit de zee.

20190807_105926 (3) smallMaandag avond probeert een buiengebied ons even in te halen, maar de buien zijn niet snel genoeg en we houden het droog.

Dinsdag ochtend doemt Madeira voor ons op. Al 25 mijl voor de kust hebben we weer “bereik” en onze mobiele telefoons melden WhatsApp berichten.

In verband met een rally heeft de haven van Funchal geen plaats. We varen daarom door naar de Marina Quinta do Lorde. Om 17:30 maken we vast. In het havenrestaurant laten we ons de “Catch of the day” uitstekend smaken.