Weer terug op Lanzarote na 8510 mijl

Marina Rubicon, Playa Blanca, Lanzarote, maandag 11 november

Rondje Atlantic 2019 (2) reseizeHet is alweer drie maanden geleden, dat we terugkwamen op Lanzarote. Op 11 augustus kwamen we om 08:00 uur aan in Marina Rubicon, nadat we op 8 augustus om 09:15 uur vertrokken waren we uit Madeira. Het laatste stukje was 279 mijl.

We hebben genoten van nog een rondje “Atlantische Oceaan”. We hadden er zin in, we waren er fit voor en Luna Verde was in orde toen we in december 2018 opnieuw vertrokken. Nu, 8510 mijl verder, kijken we terug op een ontspannen reis met veel herkenning. Het is opvallend hoeveel zeilers we weer ontmoetten, die we op eerdere reizen al tegenkwamen.

53 DSC08630 - kopie (2)Na aankomst op Lanzarote hadden we de boot snel aan kant gemaakt en waren we naar Nederland gevlogen. De lijst met klussen, die aan boord was gebleven, pakken we nu weer op. De fietsen doen het weer. Geknapte spaken hebben we vervangen en kabels voor versnelling en rem hebben we met wat WD40  gangbaar gemaakt. De stagfok hebben we, nog steeds zo goed als nieuw, weer in het vooronder opgeruimd. Alleen de ritsen van de zeilzak waren vastgeroest, maar hebben nu nieuwe runners. De tien jerrycans voor diesel, die aan dek waren gestouwd, hebben we  overgedaan aan een enthousiaste vertrekker. Het dek is helemaal opgeruimd.

We hebben ons weer aangemeld bij onze vrienden. Op dinsdag avond is er de wekelijkse zeilers bijeenkomst bij Eef in “La Cubierta” en langzaam wordt alles aan boord weer operationeel.