Aangekomen op Lanzarote

Marina Rubicon, Playa Blanca, Lanzarote, Zondag 21 augustus 2022

Van Medemblik naar Lanzarote

Gisteren ochtend om 9:30 meldden we ons bij de receptie van Marina Rubicon, een hartelijk weerzien. We vertrokken hier in mei 2020 naar Nederland en zijn nu weer terug. Vanaf Medemblik hebben we 2333 mijl (4321 km) gevaren, via Zaltbommel, langs de “staande mast route” naar de Noordzee, de Belgische, Franse, Spaanse en Portugese kust, en Madeira. Het laatste stuk vanaf Madeira was een echt cadeautje: 308 mijl met halve wind, windkracht 3 tot 4 uit het Noordoosten. Dat is super zeilen. Eerste etmaal 180 mijl, wat lager gestuurd, om de volgende dag bij wat minder wind wat op te loeven richting Lanzarote. Net na opkomst van de zon komen we in de acceleratie zone onder Lanzarote, waar de wind aanzwelt tot windkracht 6. We hadden ons erop voorbereid en de zeilen alvast gereefd. Daarna wordt het ongeveer windstil onder de beschutting van het eiland. We rollen de zeilen weg, hangen de stootwillen op hun plaats en leggen de landvasten klaar. We zijn terug op Lanzarote.

Luna Verde in Marina Rubicon

Voorlopig zal Marina Rubicon onze “thuishaven” zijn. De “Oost Atlantische Eilanden” worden ons vaargebied. Vanaf deze plek zullen wij regelmatig verslag blijven doen uit ons logboek.