Klaar voor vertrek

Marina Rubicon, donderdag 16 mei 2024

Het is een leuke klus om motor, generator en watermaker weer aan de gang te krijgen, vooral om dat het zonder problemen ging. Thijs had alles dan ook zorgvuldig geconserveerd.

Natuurlijk varen we ook even de haven uit om het zeilgevoel weer terug te krijgen. Het blijft genieten.

Ook proberen we het anker en de ankerlier weer even uit. Bij Playa Papagayo ankeren we voor de lunch en om te zwemmen.

Er is weinig wind en op de ebstroom draaien we rond ons anker. De ketting wil daarbij nog wel eens om de rotsen draaien. Het is lekker weer en Wilma vindt het leuk om te kijken of de ankerketting vrij op de bodem ligt. Probleemloos keren we weer terug naar de haven.

Dan is het wachten op gunstig weer om te vertrekken naar Madeira en de Azoren. Het is erg hard gaan waaien op Lanzarote en het weer is niet stabiel. Wel worden we getrakteerd op mooie zonsondergangen.

Het is gezellig in de haven. We wandelen en zwemmen veel. In de tussen tijd vullen we de proviand verder aan en koken maaltijden om in te vriezen voor onderweg. Onze rood-wit-blauw vlag krijgt een nieuwe zoom. Hij is nu wel iets korter, maar de rafels zijn weggewerkt.

Wilma zingt mee in het koor van Yaiza bij de viering van het feest van San Isidro Labrador (de beschermheilige van de boeren) in Uga, uiteraard in aanwezigheid van alle notabelen en gevolgd door een feestelijke processie.

Tegen het einde van mei hoort de wind wat meer naar het oosten te draaien als zich boven de Azoren een hogedruk gebied gevormd heeft. Het ziet ernaar uit dat het echt gebeurt en dat zaterdag de route naar de Azoren bezeild is. Het plan is om dan te vertrekken en in 5 tot 7 dagen naar Santa Maria te varen.