Feest in Vila da Calheta

Marina Calheta, Madeira, zondag 23 juni 2024

Gisteren was het feest. Om 10 uur ’s avonds begon de São João-mars langs de haven. Het is een dansende optocht van ca. 750 deelnemers uit verschillende parochies in de gemeenten van Calheta.. Muziek komt uit geweldige luidsprekers opgesteld langs de route. Toeschouwers dringen langs elkaar over de stoep. Er zijn talloze kraampjes met eten en drinken. Ze verkopen bijna allemaal hetzelfde: Bolo de Caco, een broodje, gebakken van zoete aardappel en bloem, belegd met ham en kaas, en bier en poncha’s, drankjes met vruchtensap, rietsuiker en rum. Na ruim 2 uur is de optocht voorbij en kunnen we genieten van een groots vuurwerk afgestoken van de strekdammen van de haven. De sfeer is super gezellig. Het feest is dan nog niet voorbij, want in een grote tent spelen er diverse bands luidruchtig tot 6 uur in de morgen. Gelukkig is Luna Verde goed geïsoleerd ook voor geluid en met de ramen en luiken gesloten lukt het om in slaap te komen.