Zulu land (KwaZulu Natal), Zuid Afrika

Durban, zondag 3 november 2013

IMG_6408 (2)Het waaide gisteren hier in de marina 35 knopen (windkracht 8) uit het zuid westen, dat is tegen de Agulhas stroom in. Deze stroom loopt  voor de kust naar het zuiden en kan snelheden  bereiken van 6 knopen. Door “wind tegen stroom”  kunnen  er reusachtige golven met een hoogte van 20 meter ontstaan. Het is dan goed om in de haven te liggen.
Vandaag is de wind afgenomen en gedraaid en passeert ons de isobaar van 1020 mb. Dat is het goede moment om naar het zuiden te vertrekken. De periode met gunstige wind moet wel lang genoeg duren, want we hebben ca. 36 uur nodig om naar East London te komen. Onderweg zijn er geen havens en is er geen beschutting.

IMG_6395 (3)We hebben vrijdag al netjes uitgeklaard en we zouden vanochtend vertrokken zijn als de voorspellingen niet hadden aangegeven dat in East Londen de wind dinsdag alweer naar het zuidwesten draait. Omdat we het risico om in een gevaarlijke zee terecht te komen te groot vinden, besluiten we te wachten. Dat zou wel eens kunnen betekenen dat we nog een week in Durban blijven. Geen probleem overigens, want het is hier best gezellig en we liggen voor de Royal Natal Yacht Club, waar we  veel mensen leren kennen. We komen net terug van een heel gezellige “braai” bij Ian en Erica.

We zijn nu inmiddels een week in Durban. Na aankomst op vrijdag hebben we zaterdag ingeklaaard, de was laten doen en de dynamo weer weggebracht voor reparatie. En natuurlijk willen we ook op safari. Met de Seaquest boeken we bij “1st Zulu Safaris” van de Griek Sotiris Spetsiotis een trip van drie dagen naar het Hluhluwe park met twee overnachtingen in het Hilltop hotel.

IMG_6358 (2) Sotiris komt ons dinsdag ochtend zelf ophalen in de marina en toert ons drie dagen rond. We staan ’s ochtens heel vroeg op. We maken ook een nachttoer. We zien alles: nijlpaarden, krokodillen, giraffen, zeebra’s, neushoorns, olifanten, leeuwen, apen, bavianen, hyena’s, buffels, impala’s. Het park is heel mooi en ons hotel ligt midden in het park met en geweldig uitzicht over omringende bergen. Het is heel bijzonder om zoveel wilde dieren in hun eigen omgeving te zien. We krijgen ontzag voor  de natuur en het leven van de dieren in het wild. Moe en voldaan zijn we donderdag avond weer terug aan boord.