Van St. Lucia naar Antigua

Antigua, English Harbour, Pasen, 20 april 2014

DSC00441

 

Zondag 13 april staan we vroeg op. We willen om 8:00 uur diesel tanken en vervolgens in dagtochtjes naar Antigua. Voor de komende dagen wordt er windkracht 5 uit het Oosten voorspeld, zodat het een vlotte reis belooft te worden. Het wordt ook een reis met veel leuke herkenningen. We waren hier drie jaar geleden.

Het eerste stuk is naar St. Pierre op Martinique, 45 mijl, en om 16:00 uur liggen we alweer achter ons anker. St. Pierre ligt aan de voet van de vulkaan die 100 jaar geleden de ooit zeer welvarende stad met een hete gaswolk verwoeste.  IMG_8811De werderopbouw vordert zichtbaar. We genieten van de aanblik, maar we gaan er niet aan wal, want we willen de volgende ochtend met het eerste licht vertrekken voor de 75 mijl naar Iles des Saintes.

Maandag om 16:00 uur maken we weer vast aan een meerboei voor Anse Du Bourg van Terre De Haut,  het grootste eiland van Iles Des Saintes. We zijn hier in Frankrijk met alles wat daarbij hoort, stokbrood en croissants. Sinds Martinique klinkt er uit de marifoon uitsluitend nog maar Frans en  en de havenmeester accepteert alleen maar euro’s  voor de betaling van het liggeld. De Iles Des Saintes blijken niets van hun idylisch karakter verloren te hebben. Het water is er nog steeds glashelder en aangenaam van temperatuur, alleen mag je er niet meer vrij ankeren. DSC00484Er liggen nu overal meerboeien.

Dinsdag naar Deshaies op Guadeloupe, 35 mijl verder. Als we achter ons anker liggen horen we via een chatbericht, dat de Seaquest op Antigua ligt in English Harbour. De volgende ochtend vertrekken we weer met het eerste licht. Het is erg druk op Antigua, maar met de AIS zouden we de Seaquest gemakkelijk moeten kunnen vinden. Als we English Harbour naderen, komt er al een dinghy met Maren en Huib Jan in volle vaart over de golven naar ons toegesprongen. Wat een heerlijk weerzien.

We ankeren naast de Seaquest voor Galleon Beach. Sind Kaapstad zijn de Seaquest en Luna Verde weer samen. DSC00474Het is echt een feestje. We halen overgeslagen verjaardagen met veel plezier weer in.

Dit is ook de week van de Antigua Classic Yacht Regatta. Een wereldberoemd festijn van klassieke boten in de unieke omgeving van Falmouth Harbour en Nelson’s Dockyard.  Super mooi. Ieder doet zijn best om nog meer te glimmen dan een ander, en intussen zeilen ze ook nog wedstrijden. We genieten van de mooie lijnen en al het perfect gelakte teak.

.

.IMG_8782

.DSC00557

.

.

.

.

.

.

.

.DSC00511DSC00593

.

.

.

.

.

.

.

.DSC00552DSC00577

.

.

.

.

.

.

.

.

.