Weer terug aan boord

Playa Blanca, Lanzarote, 11 januari 2017

20170109_165536-2We staan nu even hoog en droog uit het water op de kant bij de “Varadero” Rubicon, naast de jachthaven. Als laatste voorbereiding voor vertrek laten we het onderwaterschip schoonspuiten en de aangroei werende verflaag bij werken. Zinkanodes worden vervangen. De schroef was behoorlijk aangegroeid en krijgt een grondige schoonmaakbeurt. Die staat inmiddels al weer te glimmen. Ook de propellers en de tunnel van de boegschroef waren sterk aangegroeid. We halen de propellers eraf om overal goed bij te komen. Intussen het wel een beetje behelpen aan boord zonder gebruik te kunnen maken van douche en toilet, maar de faciliteiten op de haven zijn gelukkig uitstekend.

De feestdagen hebben we in Nederland gevierd. Het was gezellig. Iedereen weer gezien en gesproken. Ook weer afscheid genomen en teruggevlogen naar Lanzarote. Luna Verde lag er keurig bij onder een dun laagje rood-bruin stof uit Marokko. Het had stevig gewaaid en onze buren hadden uit voorzorg extra landvasten aangelegd. Er wordt goed op ons gelet.
Het stof hebben we snel van de boot afgespoten. Koelkasten, vriezer, watermaker en generator weer in gebruik gesteld en voorraden aangevuld. We zijn weer helemaal thuis en praten bij met onze vrienden op Lanzarote.

Het weer is bijzonder aangenaam met temperaturen rond de 20°C overdag en 18°C ’s nachts. De wind is nog veranderlijk. We hebben veel zin om weer te gaan varen. Het plan is om de komende maanden andere Canarische eilanden te gaan verkennen.