Knippen & Scheren

Marina Rubicon, 14 januari 2017

20170113_175952-1Na 4 dagen op de kant zijn we weer terug in het water. Ons onderwaterschip is helemaal schoon en voorzien van een nieuwe laag aangroeiwerende verf. De klapschroef is opgepoetst en we hebben nieuwe anodes gemonteerd.
De vleugeltjes aan de kiel bleken ernstig geroest. Ze zijn kaal geschuurd, in de epoxy gezet en van aangroeiwerende verf voorzien. Ook de plastic propellers van de boegschroef zagen er slecht uit. Ze zijn ook eerst schoon geschuurd, daarna van primer voorzien en van een laag aangroeiwerende verf. Alles bij elkaar hebben we het gevoel dat het onderwaterschip er voorlopig weer tegen kan.
Intussen was ons dek behoorlijk stoffig geworden. Terug in de marina hebben we alles schoongespoten. Luna Verde is nu weer helemaal leefbaar.