Puerto de Pasito Blanco

Pasito Blanco, Grand Canaria, woensdag 18 januari 2017

20170118_174131Dinsdag zijn we vertrokken uit Marina Rubicon voor een “rondje Canarische eilanden”. Meteen maar een nachtje doorgevaren langs Fuerteventura en na 125 mijl gestopt aan de zuidpunt van Grand Canaria. We waren getipt dat het water hier zo prachtig helder zou zijn. Dat klopt. We kunnen het anker duidelijk zien liggen, netjes ingegraven op 5 meter water, voor het strandje naast de haven. De temperatuur van het water is hier nu 19° C en dat vinden we nog wat koud om in te zwemmen.
Het was overigens een mooie tocht met heldere maan. Een paar uur de motor gedraaid omdat de wind weg viel, maar verder heerlijk gezeild met zo’n 15 knopen wind uit het noordoosten.
Pasito Blanco heeft niet zo veel te bieden. Er is een barretje en een kleine Spar. We liggen voor een heel mooi strandje. Verder lijkt het plaatsje erg verlaten en zijn alle strandstoelen leeg.